Gör ditt matsal rymligt

Det finns massor av råd från designers där ute idag om att dekorera ett hem. Men hur är det med en andelslägenhet, radhus eller lägenhet som inte bara har utrymme begränsningar utan begränsningar för vad vi kan göra med det utrymmet.

Matsalen kan vara särskilt problematisk, oavsett om vi bor har en traditionell matplats eller helt enkelt ett litet område utanför köket eller en mellan köket och vardagsrummet i en öppen planlösning.

Ändå finns det många saker vi kan göra för att rymma ett matbord och stolar, även i ett litet utrymme. Och dessa små knep kan låta oss erbjuda maximalt sittplatser i mycket små kvadratmeter.

Det första tricket med handeln är att inse att ett litet utrymme kan se större ut än vad det egentligen är genom att måla väggarna i en mörkare färg och lämna taket vitt, tapetsera med ränder eller lägga till en stor spegel på väggen. Om vi ​​inte kan måla väggarna, fundera på hur vi kan göra matbordet och stolarna annorlunda.

Börja med stolarna. I mindre utrymmen vill vi att stolarna ska vara ärmlösa. Om vi ​​fortfarande handlar efter ett matbord och stolar, överväga att välja stolar som har öppningar eller en lättare profil. Detta kan till och med inkludera transparenta stolar av akryl eller kanske en stol med en öppen rygg i motsats till en solid. Denna extra luft kan hjälpa till att utrymmet ser mycket större ut eftersom det inte finns några onödiga visuella hinder i rummet. En stol med en smalare profil kan också hjälpa.

En annan strategi med stolar är att skapa extra sittplatser med en tunn bänk som går längs en vägg. För det mesta kan bänken förbli där den är men när vi har gäster över kan du dra ut bänken och lägga till den i ena änden av bordet för extra sittplatser.

Om utrymmet är överlägset kanske vi vill välja ett matsalsbord och stolar som kan vara multifunktionella. Om vi ​​och din familj gillar att spela spel kan du till exempel överväga att lägga till ett spelbord istället för ett traditionellt matbord och låta det tjäna båda syften.

Matbordet kan erbjuda massor av platsbesparande alternativ. Till exempel är ett runt bord mycket bättre på en liten plats än en kvadratisk. Det ger våra gäster enklare tillgång till bordet. Detsamma gäller med ett piedestal runt bord, som gör bort standard benen samtidigt som du öppnar utrymmet visuellt.

Ett annat alternativ för ditt matbord och stolar är att få ett bord som är långt men inte särskilt brett. När det placeras längs i ett rum kan det göra rummet längre. Det ger den extra fördelen att lämna mer utrymme runt bordet och stolarna i sig, vilket ger gästerna mer bekvämlighet och lite mer armbågsrum. 

Genom att läsa detta är det ganska enkelt att lägga till en trevlig matplats i alla hem, till och med en med ett litet utrymme, så länge vi använder några av de knep som kunniga designers har till sitt förfogande.

Comments |0|