Tips för användning av häcksaxar

När du har några fina häckplantor som Taxus Baccata i din trädgård, det är inte alltid en lätt uppgift att behålla dina häckar och hela trädgården. När du är väldigt hög är ibland den enda och ofta mycket farliga lösningen att klättra uppför stegen för att trimma och forma den.

Det finns många saker du bör ta hand om i din trädgård såsom blommor och växter måste vattnas, farligt låga trädgrenar behöver klippas och häckar måste ständigt omformas och trimmas. Häcksaxar tillverkades för just detta ändamål. De kan hjälpa dig att omvandla formen på din häck till något intrigant. Det finns flera typer av häcksaxar som du kommer att stöta på, t.ex. en elektrisk häcksax och batteridriven häcksax, en häcksax och en häcksax.

En häcksax är inte ett komplicerat verktyg att använda. Ändå finns det några grundläggande riktlinjer som du behöver veta innan du planerar att använda den. Om du använder dessa tips kommer ditt jobb blir bekvämt och säkert.

 

  • Innan börjar du med trimning, se till att du undersöker formen på din häck. Det finns vanligtvis en inåtlutning längst upp på din trimmare. Denna lutning hjälper basen av häcken att stödja sig bättre.

 

  • Gör grunden klar innan du kommer igång. Lägg presenningar på marken och flytta den när du trimmar. Vad presenningen gör är att skydda och fånga trimmet när du klipper.

 

  • Se alltid till att du smörjer trimmern före användning. Maskinen fungerar väldigt mycket som en sax och utan korrekt smörjning kanske du inte kan bekomma med önskat resultat.

 

  • Vara försiktigt att hålla maskinens blad så långt som möjligt oavsett om maskinen är på eller av. Du bör alltid stå bakom verktygsbladet och föreställa att den aldrig vända mot dig.

Du bör börja alltid från hacken botten och sedan klippa långsamt och stadigt uppnått.

 

  • Det är rekommenderat att trimma ny tillväxt genom att gå över häcken i rakt utjämning fart. Tjockare och gammal tillväxt kan hanteras genom att såga genom grenarna. Om du har problem med att fundera på var du ska trimma för att uppnå en rak häck, väva ett rep tillsammans med bladen. Detta kommer att fungera som en riktlinje medan du klipper.

 

  • Slänga häckklippning på presenningen när den är full. Du kan antingen dra den till en komposthög eller bunta de i en skottkärra och rulla iväg för rätt avfallshantering.Ta regelbundna raster medan du trimmar. På det här sättet kommer inte överhettas din maskin.

Comments |0|

Category: dekoration | Design | Inredning